Adlibris rabattkod – 5% och fri frakt

Adlibris rabattkodOm Adlibris

Adlibris är Nordens största webbshop för böcker och bokälskare. De har ett brett sortiment av böcker i alla genrer och säljer även kontorsrelaterade material, pyssel och leksaker. Adlibris är en återförsäljare med mål att göra all världens böcker tillgängliga för oss i Norden.  För att få ner kostnaden ännu mer kan du här ta del av en Adlibris rabattkod för att få ner slutpriset. Konsumenttester.se listar alltid senaste aktuella Adlibris rabattkod och erbjudanden.

Kampanjer och rabattkoder

Just nu finns det inga kampanjer

Företaget samarbetar med tusentals förlag och bokdistributörer i både Europa och USA. Genom hårt arbete och lönsamma samarbeten lyckas de presentera 75 000 nya böcker varje månad och över 10 miljoner böcker finns tillgängliga på en och samma sida. Eftersom det är en internethandel lyckas de hålla priserna nere och med en Adlibris rabattkod är det möjligt att få ner priset ännu mer.

Adlibris grundades 1997 och är certifierad av Trygg e-handel vilket gör det mycket säkert för dig som kund att handla från hemsidan. Adlibris är en del av Bonnierkoncernen och alla personuppgifter du skriver in på hemsidan sparas i deras register. Dessa uppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners, men endast med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Det är kundens rättighet att återkalla samtliga uppgifter och säga upp samtycket om så önskas.

Webbshop och fysisk butik

Adlibris är först och främst en webbaserad butik, men har öppnat sin första butik, Adlibris Marknad, på Regeringsgatan i Stockholm. Sortimentet är naturligtvis något mindre än vad webbshopen kan erbjuda, men du kan fortfarande hitta tusentals böcker, kontorsmaterial, pyssel och leksaker. Butiken håller samma låga priser som webbshopen och stoltserar då och då med event och besök från författare som kommer och berättar om sina böcker och signerar. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Handla på hemsidan

Adlibris hemsida är modern, fräsch och lätt att navigera igenom. På förstasidan presenteras kampanjer, nya produkter och populära böcker. I toppmenyn kan du enkelt välja att gå till den kategorin som intresserar dig och det finns även ett sökfönster för dig som vet precis vad du är ute efter. Vid varje produkt finns en beskrivning som berättar den viktigaste informationen och recensioner från andra kunder. Om du valt en bok kan du exempelvis läsa texten på baksidan för att bilda dig en uppfattning om boken faller dig i smaken. Många böcker finns tillgängliga som e-böcker vilket ofta gör den billigare, och med en Adlibris rabattkod finns möjligheten att sänka priset ytterligare. För att köpa en e-bok måste du bli medlem på hemsidan och då registrerar du dig enkelt med din e-postadress. E-böcker sparas sedan i ett bibliotek där du kan välja vilken av dina köpta böcker du vill läsa.

Produkter som blivit valda samlas i en kundvagn som du hittar i övre högra hörnet. Om du klickar på kundvagnen blir du inte omdirigerad, den viks helt enkelt ner och där kan du exempelvis ta bort eller öka antalet valda produkter och se slutpriset. Om du är medlem på Adlibris hemsida finns också möjlighet att spara produkter i en önskelista som du kan välja att dela på Facebook eller Twitter.

Betalning med kort

Det är alltid säkert för kunden att handla på Adlibris. Du behöver inte vara medlem, men om du planerar flera inköp är det ett enkelt sätt att spara dina personuppgifter så du slipper fylla i dem varje gång. Adlibris accepterar kortbetalning, men endast VISA och Mastercard.

Faktura

I samarbete med Klarna kan Adlibris även erbjuda betalning via faktura. Den skickas då ut i samband med att din order skickas från Adlibris och har en förfallotid på 14 dagar. En kreditupplysning kan göras beroende på vilket betalningsalternativ du valt, men det påverkar inte din kreditvärdighet. Ingen extra avgift tillkommer om du väljer att betala med faktura.

Delbetalning

Det går också bra att delbetala på Adlibris, ett betalsätt som också sker i samarbete med Klarna. Om du skulle få möjlighet att betala hela det kvarvarande beloppet under delbetalningsperioden går det bra att göra det närsomhelst för att avbryta den månatliga betalningen.

Direktbetalning

Det är även möjligt att göra en direktbetalning via din internetbank. Det innebär att hela beloppet omedelbart dras från ditt konto när köpet genomförs, och sker i från internetbanken ditt kort är anslutet till. Direktbetalning på Adlibris är ett alternativ för dig som är kund hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank.

Om du ska handla tidskrifter, tidningar eller prenumerationer så glöm inte att kolla in Tidningskungen. Med vår Tidningskungen rabattkod får du rabatt på din beställning.

Leveranser och kostnader

Adlibris erbjuder gratis frakt för alla beställningar över 99kr. Leveranstiden kan variera något – Adlibris erbjuder över 10 miljoner olika böcker och har inte ett enda lager för hela sortimentet, utan ibland kan en vara först behöva levereras till Adlibris och sedan vidare till kundens adress. Den förväntade leveranstiden står alltid angiven vid varje produkt och påverkas beroende på vilket fraktsätt du väljer. En extra avgift på 29kr kan göra att din order levereras så snabbt som en dag från att du genomför köpet. Om några förseningar uppstår skickar Adlibris information till dig till e-postadressen du angivit vid köptillfället. När din produkt skickas från Adlibris sker det alltid i samarbete med Posten eller DB Schenker.

Frakt

Det finns olika fraktsätt att välja mellan när du handlar på Adlibris. Gratisfrakt för beställningar över 99kr tar generellt 2-4 dagar att levereras. Om ditt köp understiger 99kr tillkommer en avgift på 14kr. Om du köpt en e-bok eller e-produkt finns den direkt tillgänglig på din inloggningssida efter betalningen genomförts. När en beställning skickas får kunden ett e-postmeddelande med information och kollinummer som gör att det är möjligt att följa försändelsen från Adlibris till leveransadressen.

Ångerrätt & Reklamationer

När du handlar på Adlibris har du 14 dagars öppet köp från det att du tar emot paketet. Det kostar ingenting att ångra ett köp, men du måste betala frakten tillbaka enligt Postens portotabell. Har du valt fakturabetalning är det viktigt att veta att det är kundens ansvar att flytta fakturans förfallodatum via Klarnas hemsida. Nedladdningsbara produkter är inte omfattade av ångerrätten då de inte kan återlämnas. Det är kundens ansvar att se till att produkten inte skadas under leveransen tillbaka till Adlibris. Endast oanvända produkter i nyskick blir återbetalda och betalningen sker inom 14 dagar från att Adlibris tagit emot ordern.