Köpråd spinningcykel
Spinningcykeln, ett allt mer vanligt träningsredskap. Spinningcykeln är mycket lik den vanliga, hederliga motionscykeln men ändå inte. Denna cykel är speciell och mer fartfylld. Efter att du vant dig vid att cykla på en spinningcykel så kan den vanliga hederlige motionscykeln betraktas som lite tråkig. I alla fall om du vill träna i ett riktigt högt tempo. Det är nämligen det höga tempot som är speciellt för spinningcyklarna.

Vill du ha en fartfylld träning så skulle spinningcykeln förmodligen vara någonting som du gillar. Men innan du köper dig en egen spinningcykel så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. För att du ska hitta en spinningcykel som ska passa just dig och dina behov. Förs så kan det vara bra om du funderar ut vad det är du förväntar dig av spinningcykel. Vill du att den ska ha några speciella funktioner eller ska den vara väldigt simpel? Innan du köper en spinningcykel kan det även vara bra om du funderar ut hur ofta du kommer att använda den. Ska du använda den flitigt varje dag så behöver den ha en riktigt bra kvalitet. Där efter kan det även vara bra att fundera ut ungefär hur mycket du vill spendera på din spinningcykel och där efter så kan du börja leta.

Spinningcykeln finns i flera olika prisklasser. De cyklarna i den högre prisklassen är oftast byggda på ett mer stabilt sätt och har ofta fler funktioner än en cykel i den billigare prisklassen. Dock så kan du hitta bra och stabila cyklar även i den lägre prisklassen. Det gäller bara att du vågar vara kräsen och att du vågar känna och titta på varan innan du köper den. Hur du uppfattar cykeln är mycket viktigt. De spinningcyklarna i den höga prisklassen är ofta byggda med en starkare kvalitet och väger oftast mer för att ge en bra stabilitet. De tål mycket och kommer att hålla länge. För att du ska veta vilken prisklass du ska leta i så är det mycket bra om du vet hur ofta du kommer att använda cykeln. Tänk såhär. Ska du bara träna någon gång ibland och vill inte ha många funktioner så räcker en spinningcykel i den lägsta prisklassen. Under 4000kr. Kommer du att träna någon gång i veckan och vill ha en del funktioner så kan en spinningcykel i mellan prisklassen rekommenderas. Då kommer den kosta mellan 4000 och 8000kr. Kommer du att träna stenhårt och ofta och vill ha en riktigt bra cykel som tål mycket slit då är den högsta prisklassen att rekommendera.

Enkelt beskrivet så kan man säga att ju mer du ska träna på cykeln ju mer bör den kosta för att hålla så bra som möjligt. Men givetvis är det alltid bra att provcykla innan du köper cykeln och det är även mycket bra att känna lite på den, titta på den. Känns den stabil och bra så är den förmodligen det också. Det är viktigaste är att du själv tycker att cykeln känns bra.

Spinningcykeln har oftast inga direkta funktioner mer än att kunna höja och sänka olika delar på cykeln. Men det finns en del spinningcyklar som precis som den vanliga motionscykeln har en liten träningsdator.  Detta är dock inte speciellt vanligt på de spinningcyklar i den lägre prisklassen utan brukar oftast enbart finnas på de dyrare och mer exklusiva spinningcyklarna.

Utöver att kontrollera hela cykeln i sig så är det bra om du tar en extra titt på svänghjulet. Det är viktigt att spinningcykeln har ett bra och stadigt svänghjul för att cykeln ska hålla länge. Det är extra viktigt att spinningcyklar har ett bra svänghjul eftersom att man med spinningcykeln tränar i ett väldigt högt tempo. Det är då viktigt att allt är stabilt och sitter där det ska. Det kan även vara till fördel om du kontrollerar hur mycket du kan reglera motståndet på spinningcykeln. På vanliga motionscyklar så reglerar man oftast motståndet genom att trycka på knappar. Men på spinningcyklar så reglerar du inte motståndet på riktigt samma sätt. Här brukar du nämligen kunna hitta en liten ratt på cykeln och det är genom att vrida på den som du ökar eller sänker motståndet när du cyklar. Ratten gör det enkelt och smidigt att öka motståndet. Du kan göra det fort och oftast kan du göra det väldigt enkelt samtidigt som du cyklar eftersom att den lilla ratten vanligtvis sitter på styret eller en bit ner vid ramen.

Andra små saker som är bar att kontrollera innan du köper cykeln är om där finns någon garanti på den. En garanti är nämligen alltid mycket bra att ha. Det är även bra att kontrollera hur stor cykeln är för att veta om du får plats med den, kontrollera om den drivs med rem eller kedja och det kan även vara bra att kontrollera hur mycket själva cykeln väger. Kom ihåg att en lite tyngre cykel brukar stå stadigare och kännas stabilare än en cykel som knappt väger någonting alls.  Vad det gäller om kedja eller rem är bäst så är det lite som man själv känner. Dock är det vanligast att spinningcyklar använder sig av rem och inte kedja.